PLEISTERWERKEN
Eddy Callebaut


 

Over ons – Pleisterwerken Eddy Callebaut Ninove

Als familiebedrijf bouw je 50 jaar ervaring niet op door klungelwerk. Een volledige focus op kwaliteit en klantvriendelijkheid maakt dat wij binnen onze sector een reputatie hebben opgebouwd waar wij trots op zijn.

Bij pleisterwerk is dat ook een must. Er wordt door mensen die een huis bouwen zelden gepronkt met mooie snelbouwstenen,  funderingen, roofing of chape. Wel met inrichting: de trap, de keuken,… Maar pleisterwerken vormt dé uitzondering daarop. De bepleistering vormt de finale afwerking alvorens men aan de inrichting begint. Die moet dan ook piekfijn zijn. De eerste complimenten over de woonst komen dan ook naar boven: ‘zie eens hoe mooi geplakt! nergens een vuile rand, zo glad als een blad papier,…’. Pleisterwerk is nog écht handwerk. En op ons handwerk zijn ook wij trots.

Binnenbepleistering

Deze vormt uiteraard de basis van onze activiteiten. Wij werken meestal met het klassieke 2-lagensysteem met natuurpleister Gyps’in Pz en afwerkingslaag Gyps’in nr.2S. Op voorwaarde dat de nodige kennis aanwezig is, is dit nog steeds dé beste manier. Hoewel complexer en gevoeliger voor fouten dan het moderne 1-laag systeem (waar wij voor kiezen als snelheid en prijs een grotere rol spelen) is dit een garantie voor een lange duurzaamheid met een goede hechting en een gladde, harde toplaag. De schilder of behanger heeft het zo ook een pak makkelijker en kan ook voor de afwerking van de muren makkelijker kwalitatief werk geleverd worden.

Waar nodig (grote beschadigingen, gecontamineerde muren,…) kunnen wij ook voorzetwanden (zoals gyproc) plaatsen. Meestal hebben wij echter wel de nodige manieren om oude wanden te fixeren zodat de hechting toch kan verzekerd worden.

Scheven muren? Oude (heren)huizen – maar zelfs nieuwbouw spijtiggenoeg – vertonen vaak dit probleem. Probleem? Inderdaad, want als de trap wordt geplaatst of de keuken wordt gezet wordt het vaak duidelijk: van een scheefloop van ettelijke centimeters kijken wij niet meer op. Wij zijn perfect in staat om de muur waterpas te corrigeren zodat de bemeubeling en inrichting van de woonst vlekkeloos kan verlopen en er geen tranen moeten vloeien als blijkt dat er tussen kast en muur bovenaan een gat van 5 centimeter zit.

Plafonnering

 

 

 

 

 

 

 

 


Ook hier is kwaliteit van groot belang. Steek ’s avonds het licht aan en in vele huizen zie je een schaduwspel op het plafond dat getuigt van vele golvingen en oneffenheden. Toegegeven: makkelijk is het niet, reden te meer om te kiezen voor een vakman die de nodige ervaring en referenties kan tonen!

… en nog meer

Voor een verdere afwerking plaatsen wij ook sierpleisters. Gepolierd, ruw, gepigmenteerd, strijkeffecten,… alles kan! Daarnaast kunnen wij ook afwerken met moluren of ornamenten, zoals gipsversiering (hoeken, lusters, deuren,…) in bijvoorbeeld herenhuizen. U kan bij ons ook terecht voor herstellingen.